Elektrana na drvnu biomasu za istovremenu proizvodnju električne i toplinske energije (kogeneracija), smještena u poduzetničkoj zoni grada Županje, nakon sveobuhvatnih tehničkih provjera puštena je u komercijalni rad.

Investitor je tvrtka Biomass to Energy Županja d.o.o., dok je glavni izvođač radova slavonskobrodska tvrtka Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o. (ĐĐ TEP), koja je cijeli projekt projektirala i izgradila po modelu „ključ u ruke“. Osim elektrane izgrađeno je i postrojenje za sušenje drvne sječke, koje će opskrbljivati elektranu sa suhom drvnom sječkom povećavajući time njenu energetsku efikasnost, ali i druge kupce.

Izlazna električna snaga elektrane je 4,93 MW, a toplinske maksimalno 10 MW. Godišnje će spaljivati 55.000 tona drvne biomase, te opskrbljivati oko 1.000 kućanstava sa zelenom energijom i pri tome uštedjeti 33.000 tona godišnje emisija CO2.

Kotao na biomasu, te sva dodatna pripadajuća tlačna i netlačna oprema proizvedena je u vlastitim suvremenim proizvodnim pogonima tvrtke ĐĐ TEP u Slavonskom Brodu. Postrojenje je usklađeno svim EU i hrvatskim energetskim propisima i zakonima, uz posebnu naglašenost na niske emisije dimnih plinova, koje su niže od propisanih vrijednosti.
ĐĐ TEP-u je ovo peta ovakva elektrana koju je izgradio u zadnje 4 godine, a u fazi puštanja u pogon je elektrana u Virovitici, dok su u fazi gradnje elektrane u Karlovcu i Količevu (Slovenija).