Kogeneracijska postrojenja EPC

Naša projektna rješenja su rezultat iskustva višedesetljetne tradicije u projektiranju, proizvodnji i održavanju energetskih postrojenja različite namjene i parametara kao i primjene najmodernijih praksi u projektiranju takvih postrojenja u svijetu. Za optimiranje efikasnosti pojedinih modula postrojenja kao i ukupnog energetskog sustava elektrane, pored najmodernijih računalnih primjena, koriste se rezultati ispitivanja kao i povratne informacije i iskustva korisnika.

Ovisno o zahtjevu klijenta, opseg isporuke se može podesiti počevši od kotlovskog postrojenja do cjelokupnog sustava elektrane (EPC) primjenom ključ u ruke. Puštanje u rad i održavanje je također u našoj ponudi, kao i ugovaranje kratkoročnog i dugoročnog održavanja postrojenja (O&M).

Prednosti ĐĐ TEP kogeneracija

a. Niske emisije postrojenja (NOx, cestice)
b. Visoku efikasnost sagorijevanja
c. Nisku vlastitu potrošnju
d. Niske operativne troškove i troškove održavanja
e. Niski stupanj erozije stijenki ložišta

a. Optimalna toplinska raspodjela
b. Izvrsni ekonomski pokazatelji kotla

a. Poboljšana ekonomičnost projekta

Obilježja ĐĐ TEP kogeneracija

Ulazna energija goriva – kotao s vibro rešetkom: 10 – 120 MWth
Ulazna energija goriva – BFB kotao: 3 – 60 MWth
Neto učinkovitost postrojenja: 60-90% ovisno o toplinskom konzumu
Učinkovitost kotla: 88,5 – 95 %
Godišnji broj radnih sati: preko 8400 sati
Vrijednost emisija dimnih plinova – niža od traženih vrijednosti
Maksimalna vlažnost goriva: do 60 %

ĐĐ TEP kogeneracijska postrojenja

Đuro Đaković TEP d.o.o. do danas je sagradio 6 kogeneracijskih postrojenja na biomasu, po principu ključ u ruke, u Slavonskom Brodu, Đakovu, Glini, Slatini, Županji i Virovitici. Trenutno započinje gradnja još jednog kogeneracijskog postrojenja na šumsku biomasu u Karlovcu, te jednog postrojenja u Sloveniji, koje će spaljivati kanalizacijski mulj (BFB).

3D boiler with vibro grate

Sustavi izgaranja ĐĐ TEP-a temelje se na dokazanoj tehnologiji izgaranja na vibrirajućoj rešetki i u fluidiziranom sloju (BFB) kada je riječ o kotlovskim postrojenjima na biomasu i postrojenjima za spaljivanje otpada.

Slatina, Hrvatska

Županja, Hrvatska