Dana 28.10.2022. godine međunardona tehnološka grupa ANDRITZ iz Graza u Austriji kupila je Đuro Đaković Termenergetska postrojenja d.o.o. (DD-TEP). U nastavku citiramo vijest novog vlasnika, objavljenu 02.11.2022. godine na službenoj stranici ANDRITZ.com:

„DD-TEP je etablirana tvrtka sa 100 godina iskustva u proizvodnji kotlovskih sustava za sve vrste goriva i prema najzahtjevnijim radnim parametrima. Tvrtka se fokusira na razvoj i proizvodnju kotlova, energetskih otoka i elektrana koje prerađuju biomasu i otpad tehnologijom izgaranja na rešetki. U području obnovljivih izvora energije DD TEP proizvodi i isporučuje kompletne elektrane za proizvodnju električne i toplinske energije iz obnovljive biomase po principu “ključ u ruke” snage preko 2 MWel.

Tvrtka je europski lider u proizvodnji tlačnih dijelova i kotlovske opreme. Najsuvremeniji proizvodni pogoni imaju kapacitet od najmanje milijun radnih sati i nude najvišu kvalitetu u proizvodnji tlačnih dijelova. Tvrtka nastavlja pružati usluge proizvodnje, inženjeringa i montaže i drugim dobavljačima kotlova.

Akvizicija će dodatno ojačati tržišnu poziciju ANDRITZ-a u opremi za obnovljive izvore energije, posebice u tehnologiji rešetki, kao i povećati kapacitet i kvalitetu proizvodnje tlačnih dijelova i prateće opreme za kotlove. ANDRITZ je danas jedan od vodećih pružatelja usluga za preglede, održavanje, mehaničke nadogradnje, rezervne dijelove i radioničke popravke u industriji kotlova i elektrana.

 ANDRITZ GRUPA

Međunarodna tehnološka grupa ANDRITZ isporučuje široki portfelj inovativnih postrojenja, opreme, sustava, usluga i digitalnih rješenja za širok raspon industrija i krajnjih tržišta. ANDRITZ je jedan od svjetskih tržišnih lidera u sva svoja četiri poslovna područja – celuloza i papir, metali, hidroelektrane i separacija. Tehnološko vodstvo, globalna prisutnost i održivost kamen su temeljac korporativne strategije, koja je usmjerena prema dugoročnom profitabilnom rastu. Navedena grupacija ima oko 27.400 zaposlenika na preko 280 lokacija u više od 40 zemalja.“

 https://www.andritz.com/newsroom-en/environmental-solutions/2022-11-02-duro-dakovics