U Slatini je u srijedu, 05.06.2019, župan Virovitičko-podravske županije gosp. Igor Andrović, presijecanjem vrpce otvorio kogeneracijsko postrojenje na šumsku biomasu u poduzetničkoj zoni Trnovača. Projekt je nastao  u skladu s politikom održivoga razvoja Republike Hrvatske i Europske unije. Električni kapacitet elektrane je 5 MW, dok je toplinska snaga 12 MW. Postrojenje će godišnje proizvoditi najmanje 40 GWh električne energije i 96 GWh toplinske energije. Sušara u okviru postrojenja koristi se za sušenje drvne sječke u kogeneraciji, kako bi se povećala učinkovitost kogeneracije.

Postrojenje će opskrbljivati 500 kućanstava zelenom, visokoučinkovitom energijom iz šumske biomase.

Hrvatski operator tržišta električne energije (HROTE) potpisao je ugovor o kupnji proizvedene električne energije za idućih 14 godina. Investitor je tvrtka Resalta d.o.o., dok je elektranu izgradio Đuro Đaković TEP d.o.o. iz Slavonskog Broda, po principu „ključ u ruke“. Đuro Đaković TEP d.o.o. potpisao je i dugogodišnji ugovor za nadzor i upravljanje kogeneracijskim postrojenjem u Slatini.

Stvoreno je 13 radnih mjesta, a potpisani su ugovori i sa slatinskom tvrtkom Marinada d.o.o., o isporuci toplinske energije. Razvoj projekta započeo je 2016. godine, a EPC ugovor s Đuro Đaković TEP d.o.o. potpisan je godinu dana kasnije. Nakon manje od 2 godine, elektrana je počela s proizvodnjom energije.

Uz župana, gosp. Igora Androvića i predstavnike investitora, svečanosti otvaranja nazočili su i predstavnici Đuro Đaković TEP-a: predsjednik Uprave gosp. Ivica Marić, direktor EPC sektora gosp. Zdravko Stipetić, direktor servisa i montaže gosp. Antun Plavotić, te brojni inženjeri iz Slavonskog Broda koji su sudjelovali na projektu.

Elektrana Slatina jedna je od pet elektrana na biomasu u Hrvatskoj koju je izgradio Đuro Đaković TEP d.o.o. Trenutno Đuro Đaković TEP d.o.o. radi na izgradnji još dvije elektrane na biomasu u Hrvatskoj i jedne elektrane u Sloveniji koja će spaljivati kanalizacijski mulj.